Verder duiken

Refresh zwembad
Heb je lange tijd niet gedoken en wil je al je kennis weer eens opfrissen? Dan is dit de opleiding waar je naar op zoek bent.

Als je langer dan 6 maanden niet hebt gedoken, is een opfriscursus nodig. In deze opleiding worden alle vaardigheden die je tijdens je Open Water Diver opleiding hebt geleerd versneld onder de loep genomen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van duikplanningen en het gebruik maken van de alternatieve luchtbron bij je buddy. Het is zeer nuttig om deze opleiding te doen als je langere tijd niet meer hebt gedoken en je het duiken veilig weer wil oppakken.

Na afloop ontvang je een originele Padi Scuba Tune Up sticker voor in je logboek.

Refresh buitenwater
Heb je lange tijd niet gedoken en wil je al je kennis weer eens opfrissen? Dan is dit de opleiding waar je naar op zoek bent.

Als je langer dan 6 maanden niet hebt gedoken, is een opfriscursus nodig. In deze opleiding worden alle vaardigheden die je tijdens je Open Water Diver opleiding hebt geleerd versneld onder de loep genomen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van duikplanningen en het gebruik maken van de alternatieve luchtbron bij je buddy. Het is zeer nuttig om deze opleiding te doen als je langere tijd niet meer hebt gedoken en je het duiken veilig weer wil oppakken.

Elk weekend maken we buitenwaterduiken met ons duikteam. Ook wordt er vaak op weekdagen gedoken. Heb je een datum dat je kunt? Laat het ons weten en we maken samen met jou een refreshduik in het buitenwater. Na afloop ontvang je een orginele Padi Scuba Tune Up sticker voor in je logboek.

Refresh en begeleid duiken
Heb je lange tijd niet gedoken, wil je al je kennis weer eens opfrissen en deze kennis direct toepassen in een vrije duik in het buitenwater? Dan is dit het programma waar je naar op zoek bent.

Tijdens de opfriscursus worden alle vaardigheden die je tijdens je Open Water Diver opleiding hebt geleerd versneld onder de loep genomen . Denk bijvoorbeeld aan het maken van duikplanningen en het gebruik maken van de alternatieve luchtbron bij je buddy. Het is zeer nuttig om deze opleiding te doen als je langere tijd niet meer hebt gedoken en je het duiken veilig weer wil oppakken.

Wil je na je refresh direct de onderwater wereld van Nederland bekijken en je kennis in de praktijk brengen? Boek dan ook een begeleide duik. Zowel bij je refresh als de begeleide duik zul je worden begeleid door minimaal een Divemaster.

Uiteraard kan je ook twee duiken op dezelfde dag maken. Dit kan je ter plekke nog beslissen. Kosten voor een tweede duik op dezelfde dag zijn € 20.

Begeleid duiken
Nog nooit in Nederland gedoken, maar wil je dat wel een keer ervaren? Ga dan met ons begeleid duiken! Wekelijks zijn we aan het duiken op diverse locaties in Nederland, zowel in het weekend als op weekdagen en avonden.

Tijdens de begeleide duiken is er altijd minimaal één divemaster aanwezig. Je krijg uitleg over de plek en andere nuttige tips die het duiken aangenaam maken. Samen ga je vervolgens het water in en ontdek je de mooiste plekjes van de duikstek.

Uiteraard kan je ook twee duiken op dezelfde dag maken. Dit kan je ter plekke nog beslissen. Kosten voor twee duiken op dezelfde dag zijn € 45,00

Adventure dive
Als je een Adventure Dive maakt, ga je met een ervaren instructeur het water in. Je kunt hierbij kiezen uit veel verschillende type duiken. Voorafgaand aan elke duik krijg je een uitgebreide briefing. Deze duiken kunnen worden meegeteld als een duik voor je Advanced Open Water Diver opleiding of voor diverse specialties.

Een Adventure Dive is een perfecte manier om te kijken wat er nog meer is binnen de duikwereld, naast je huidige ervaring en opleiding. Je kunt kiezen uit:
– Nachtduiken
– Diepduiken
– Stromingsduiken
– Droogpakduiken
– Wrakduiken
– Nitroxduiken
– Navigatieduiken
– Peak Performance Boyancy (drijfvermogen)
– Bootduiken
– Zoeken en Bergen
– Multilevelduiken

Adventure Diver
De Adventure Diver opleiding is een ideale cursus tussen een Open Water Diver opleiding en een Advanced Open Water Diver opleiding in.

Je maakt drie enerverende duiken: Opsporing&berging, PPB (drijfvermogen) en een nachtduik. Na het succesvol afronden van de duiken kun je jezelf Adventure Diver noemen en ben je een mooie ervaring rijker.
Vereiste vooropleiding: Open Water Diver

Advanced Open Water Diver (AOWD)
De opleiding na het behalen van je Open Water Diver brevet is de Advanced Open Water Diver opleiding. In deze cursus maak je vijf duiken. Twee duiken zijn verplicht; de navigatieduik en de diepduik. Drie duiken zijn aanbevolen; Opsporing&berging, PPB (drijfvermogen) en een nachtduik. Aan elke ervaringsduik gaat een theorieles vooraf. Hierin worden het doel en de te verrichten vaardigheden besproken. De geleerde theorie wordt gelijk omgezet naar de praktijk.

Na het behalen van deze cursus ben je in staat om zelfstandig met een Advanced Open Water Diver buddy naar een diepte van maximaal 30 meter af te dalen.

Wil je andere duiken maken dan de aanbevolen duiken, laat het ons weten.
Vooropleiding: Open Water Diver

Emergency Oxygen Provider
Bij duikongevallen heeft zuurstof toedienen een zeer hoge prioriteit. In de Open Water Diver opleiding leer je al dat zuurstof geven aan duikers met een ongeval levensreddend kan zijn. Waarschijnlijk heb je tijdens je duiken met grote regelmaat zuurstofkoffers gezien. Maar weet je er ook mee te handelen? Zuurstof kan in situaties brandbaar zijn en waar let je op tijdens het opbouwen en toedienen van zuurstof? Ook als je zelf een zuurstofkoffer wil aanschaffen is deze opleiding een must.

Tijdens deze opleiding wordt aandacht besteed aan zowel de theorie als de praktijk en word je vertrouwd gemaakt met de verschillende noodscenario’s die zich in en om het water kunnen voordoen.

EFR
Wil jij weten hoe je kunt helpen in noodgevallen? Wil je niet het gevoel hebben dat je niks kan doen?

Schrijf je dan nu direct in voor een EFR / EHBO opleiding. Tijdens deze opleiding word je getraind in de primaire zorg (reanimatie) en secundaire zorg (EHBO) in combinatie met de AED. Het is een intensieve cursus waar je alle technieken leert om levensreddende handelingen te verrichten en inzicht krijgt in verschillende AED’s. Deze cursus staat los van duiken en is toegankelijk voor iedereen die levensreddende handelingen wil kunnen verrichten.

EFR voor kinderen
Medische hulp geven aan kinderen en babies is anders dan bij volwassen. Het is cruciaal om hiervoor getraind te zijn, specifiek als het gaat om reanimatie.

Tijdens deze opleiding word je getraind in de primaire zorg (reanimatie) en secundaire zorg (EHBO) in combinatie met de AED die speciaal voor kinderen en babies is samengesteld. Het is een intensieve cursus waar je alle technieken leert om levensreddende handelingen te verrichten en inzicht krijgt in verschillende procedures.

Deze opleiding staat los van duiken en is toegankelijk voor iedereen die levensreddende handelingen wil kunnen verrichten. De acute zorg voor kinderen is speciaal voor (aanstaande) ouders, gastouders en iedereen die omgeven is door kinderen en babies.

EFR update
Is het alweer een tijdje geleden (twee jaar of langer) dat je de EFR training hebt gevolgd en ben je benieuwd of je de laatste richtlijnen nog weet en je vaardigheden op hoog niveau zijn?

Tijdens deze cursus worden je Eerste Hulp vaardigheden nog eens doorgenomen en herhaald. Je wordt bijgepraat over de laatste nieuwtjes en richtlijnen.

Het is een avond of een dagdeel waarin de belangrijkste vaardigheden van primaire zorg (reanimatie) en secundaire zorg (EHBO) opnieuw worden belicht. Ook de laatste richtlijnen met betrekking tot de AED komen aan de orde. Uiteraard sluiten we deze update af met een examen en een nieuw brevet.

Rescue introductie
Vraag je jezelf wel eens af wat je kan doen bij duikers in problemen? Wil je meer weten over de Rescue opleiding, maar weet je nog niet zeker of je de gehele opleiding wil doen? Dan is dit een ideale mogelijkheid om hiermee kennis te maken. Als je in het bezit bent van een geldig duikbrevet kan je al deelnemen aan deze introductie.

Tijdens deze avond maak je kennis met de Rescue Diver opleiding en word je duidelijk waarom deze opleiding uitermate belangrijk is. Hoe ziet de Rescue Diver opleiding eruit en wat wordt er verwacht van een rescue diver? Daarnaast gaan we het zwembad in en leer je enkele vaardigheden zodat je ingezet kan worden bij noodgevallen. Ook kan je daarna, als je zelfstandig met een buddy duikt, anticiperen op eventuele noodgevallen.

Rescue update
Ben jij in het bezit van een Rescue brevet en is het alweer een tijdje geleden dat je de opleiding hebt afgerond? Of wil je je rescue vaardigheden op een hoog niveau blijven houden? Dan is dit de perfecte update voor jou.

Tijdens deze update gaan we opnieuw door de theorie heen en bespreken we de vragen die er zijn. Tevens worden de belangrijkste vaardigheden geoefend.

Elke vrijdagavond duiken we in het zwembad De Carroussel in Ommen. Kijk in je agenda wanneer je beschikbaar bent en maak direct een afspraak om op vrijdag met ons mee te duiken.

Rescue diver
De Rescue Diver opleiding is van alle duikopleidingen misschien wel de leukste. In deze cursus leer je samen met je groep een groot scala aan nieuwe technieken en leer je nieuwe theorie. Alles is weer nieuw en spannend en op zijn tijd is het hard werken. Je hebt jezelf tenslotte voor een Rescue Diver opleiding ingeschreven. Deze opleiding is een nuttige, afwisselende, serieuze maar bovenal een zeer leuke cursus.

Je bent niet alleen als redder boven water bezig, ook onder water word je opgeleid om de problemen die bij een duiker kunnen optreden op te lossen. Je leert onder toezicht om je te ontwikkelen tot een goede redder. Mocht er zich ooit een probleem voordoen, dan ben jij getraind om op een professionele manier hulp te kunnen verlenen.
Vooropleiding: Advanced Open Water Diver

EFR – Rescue
Je kunt deze opleiding volgen na het afronden van de Advanced Open Water Diver opleiding. Je leert in deze opleiding hele nieuwe vaardigheden en theorie. Alles is weer nieuw en spannend. Je hebt jezelf tenslotte voor een Rescue opleiding ingeschreven. Deze opleiding is een nuttige, afwisselende, serieuze maar bovenal een zeer leuke cursus.

Je bent niet alleen als redder boven water bezig, ook onder water word je opgeleid om de problemen die bij een duiker kunnen optreden op te lossen. Je leert onder toezicht om je te ontwikkelen tot een goede redder, mochten zich ooit problemen voordoen. Ook word je getraind in de primaire zorg (reanimatie) en secundaire zorg (EHBO) in combinatie met de AED. Het is een intensieve cursus waar je alle technieken leert om levensreddende handelingen te verrichten Als afsluiting van de opleiding zal er gemeenschappelijk een scenario worden uitgevoerd.
Vooropleiding: Advanced Open Water Diver

EFR – Rescue
Je kunt deze opleiding volgen na het afronden van de Advanced Open Water Diver opleiding. Je leert in deze opleiding hele nieuwe vaardigheden en theorie. Alles is weer nieuw en spannend. Je hebt jezelf tenslotte voor een Rescue opleiding ingeschreven. Deze opleiding is een nuttige, afwisselende, serieuze maar bovenal een zeer leuke cursus.

Je bent niet alleen als redder boven water bezig, ook onder water word je opgeleid om de problemen die bij een duiker kunnen optreden op te lossen. Je leert onder toezicht om je te ontwikkelen tot een goede redder, mochten zich ooit problemen voordoen. Ook word je getraind in de primaire zorg (reanimatie) en secundaire zorg (EHBO) in combinatie met de AED. Het is een intensieve cursus waar je alle technieken leert om levensreddende handelingen te verrichten Als afsluiting van de opleiding zal er gemeenschappelijk een scenario worden uitgevoerd.
Vooropleiding: Advanced Open Water Diver

Totaal Rescue Diver
Wil je het volledige pakket zodat je altijd weet hoe te handelen in noodsituaties en wil je weten hoe om te gaan met zuurstof? Boek dan nu het totaal Rescue pakket! Je volgt naast de Rescue opleiding ook de EFR + AED en ook de Emergency Oxygen Provider opleiding.

Je kunt deze opleiding volgen na het afronden van je Advanced Open Water Diver opleiding. Je leert hele nieuwe vaardigheden en theorie. Alles is weer nieuw en spannend.

Je bent niet alleen als redder boven water bezig, ook onder water word je opgeleid om de problemen die bij een duiker kunnen optreden op te lossen. Je leert onder toezicht om je te ontwikkelen tot een goede redder, mochten zich ooit problemen voordoen. Als afsluiting van de opleiding zal er gemeenschappelijk een scenario worden uitgevoerd.
Vooropleiding: Advanced Open Water Diver

Master Scuba Diver (MSD)
Master
Are you ready for this challenge? Want je kiest voor het allerhoogste wat je kunt bereiken binnen het sportduiken als je voor de MSD Challenge gaat. Dit brevet staat garant voor een fanatieke duiker met goed ontwikkelde kennis en vaardigheden. Het MSD brevet heb je niet zomaar. Je bent Rescue duiker en hebt daarnaast minimaal vijf specialties gevolgd. Als je daar aan voldoet, kun je het fel begeerde MSD brevet aanvragen.

Je duikt met grote regelmaat in de gebieden die jij interessant vindt en vergroot daarnaast je theoretische kennis. Het MSD is één van de leukste en leerzaamste brevetten die er buiten de Go Pro opleidingslijn van PADI te behalen is.

Als je hier interesse in hebt, laat het ons dan weten zodat we samen met je een interessant traject samen kunnen stellen om dit doel te bereiken. Je kunt er ook voor kiezen om het in stapjes te doen.

Opleiding Kosten
Refresh zwembad € 35,-
Refresh buitenwater € 65,-
Refresh en begeleid duiken € 80,-
   huur materiaal € 25,-
Begeleid duiken € 25,-
   huur materiaal € 25,-
Adventure dive € 65,-
   huur materiaal € 25,-
Adventure Diver € 165,-
   huur materiaal € 55,-
Advanced Open Water Diver € 275,-
   huur materiaal € 75,-
Emergency Oxygen Provider € 99,-
EFR / EHBO + AED € 125,-
EFR / EHBO voor babies en kinderen + AED € 115,-
Update EFR / EHBO € 75,-
Rescue introductie € 35,-
Rescue Update € 65,-
Rescue Diver € 269,-
   huur materiaal € 75,-
EFR + AED + Rescue Diver € 385,-
   huur materiaal € 75,-
Totaal Rescue Diver € 465,-
   huur materiaal € 75,-
Master Scuba Diver afhankelijk van je vooropleiding
   Huren van duikmaterialen afhankelijk van de te huren materialen

Huren van duikmaterialen
Duikcentrum Vechtdal biedt naast het aanschaffen van duikmateriaal ook verhuur van duikmaterialen aan. Complete duikuitrusting of alleen een snorkel, fles of vinnen is te huur. Daarnaast beschikken wij over een eigen vulstation. Uiteraard kunt je ook je fles vullen bij ons, vraag naar de speciale vulkaarten.

In de omgeving van ons duikcentrum zitten veel lokale meren waar wij je graag met tips en trucs in voorzien. wij beschikken over een bus en zouden op verzoek je kunnen brengen en ophalen. Ook ons duikteam (duikers die gezamenlijk gaan duiken) komen op diverse plekken en je kunt altijd mee.

Recreatief duikmaterialen:
Artikel
Dag Weekend Week
Fles 10ltr incl. vullling € 8,- € 14,50 € 32,-
Trimvest € 12,- € 21,50 € 48,-
Automaat compleet € 12,- € 21,50 € 48,-
Natpak 7mm € 12,- € 21,50 € 48,-
Handschoenen € 5,- € 9,- € 20,-
Duikschoenen € 5,- € 9,- € 20,-
Vinnen € 5,- € 9,- € 20,-
Loodgordel + 8 kg € 7,50 € 13,50 € 30,-
Los lood, per KG € 1,50 € 2,70 € 6,-
Masker + Snorkel € 5,- € 9,- € 20,-
Lamp € 15,- € 27,- € 60,-
Computer € 12,- € 21,50 € 40,-
Droogpak € 35,- € 65,- € 125,-
Buitenwaterset prijs *) € 65,- € 120,- € 260,-
Zwembadset prijs **) € 30,- € 55,- € 120,-
  • Dag verhuur: in bruikleen (tijdens openingstijden)
  • Weekend verhuur: 2 aaneengesloten dagen + avond
  • Week verhuur: Tot maximaal 7 dagen aaneengesloten
  • *) Fles, Trimvest, Automaat, Natpak, Duikschoenen, Vinnen, 8kg lood + gordel, Masker en snorkel
  • **) Fles, Trimvest, Automaat, Duikschoenen, Vinnen, 2kg lood + gordel, Masker en snorkel

Comments are closed.