Duiken voor kinderen

Kinderfeestje
Wil je een verjaardagsfeestje geven waar nog lang over nagepraat wordt? Boek dan een snorkel- & duikarrangement voor jou en je vrienden!

Je wordt duikcentrum Vechtdal ontvangen met een glas frisdrank en vervolgens gaan we met jou en je vrienden het zwembad in om rond en onder water bezig te zijn. Zo gaan we snorkelen en onder water ademen en bewegen. Uiteraard onder goede begeleiding. Wie zwemt er als eerste door de hoepel onderwater?

Tot slot wordt een groepsfoto gemaakt en uitgeprint zodat je een leuk aandenken hebt aan jouw feest. Uiteraard hoeft het niet bij een snorkel- & duikarrangement in het zwembad te blijven. We kunnen een heel dagprogramma voor je samenstellen.

Ben je minimaal 8 jaar oud, dan kan je al deelnemen aan een snorkel- & duikactiviteit. Uiteraard dien je wel in het bezit te zijn van een geldig zwemdiploma. Afhankelijk van de datum en tijdstip zullen we uitwijken naar een passend zwembad in de buurt van ons duikcentrum.
De prijs is € 17,50 per persoon met een minimaal te besteden bedrag van € 105,00.

Bubble Maker
PADI Bubblemaker is een introductieduik voor kinderen vanaf 8 jaar.

Dit is een geweldige manier om jonge kinderen alvast kennis te laten maken met het persluchtduiken. Deze introductie vindt plaats in een zwembad van maximaal 2 meter diep.

De kinderen gaan, nadat ze kort uitleg hebben gekregen over de duikmaterialen, het water in om kennis te maken het ademen en bewegen onder water. Uiteraard gaan we onder water met een frisbee overgooien en doen we andere leuke spelletjes.

Wil je als ouder zelf ook meeduiken of snorkelen? Dan behoort dat uiteraard tot de mogelijkheden.

Bubble maker dive € 25,-
Ouders niet in bezit van een geldig certificaat en duiken wel mee € 25,-
Ouders in het bezit van een geldig certificaat en duiken mee € 15,-
Ouders snorkelen mee aan de oppervlakte € 7,50
Duikfoto van de Bubblemaker € 7,50

Seal Team
Het PADI Seal Team is het opleidingsprogramma voor jonge duikers. Je kunt deelnemen als je minimaal 8 jaar oud bent en een geldig zwemdiploma hebt.

Bij de Seal Team duikers staan actie en plezier centraal. Door middel van diverse AquaMissions leren jonge duikers op speelse wijze duiken. Heb je je ooit afgevraagd hoe het is om foto’s te kunnen maken onder water of moeiteloos te blijven zweven?

In de AquaMissions 1-5 staan de basisvaardigheden van het duiken centraal: het controleren van je drijfvermogen, het klaren van je masker klaren en het terugvinden van je ademautomaat.

Veiligheid staat centraal, plezier voert de boventoon. Diving is fun!

Uiteraard als ouder kan je altijd aanwezig zijn bij het Seal Team programma. Dit programma is een uitstekende voorbereiding voor jonge duikers die het Junior Open Water Diver-brevet willen gaan halen.
Kosten voor het Seal Team programma: € 195,00.
Dit is inclusief alle lesmaterialen, duikmaterialen en certificering.

Master Seal
Master Seal is het PADI vervolg op de Seal Team opleiding.

In deze opleiding staan verschillende speciale AquaMissions op het programma: navigatie, nacht, wrak, veiligheid, en nog veel meer. Het zijn er in totaal 10 AquaMissions die volbracht moeten worden. Dus we gaan tien keer het zwembad in!

Voorafgaand aan elke Master Seal AquaMission zal er een theorieles zijn. Als je jezelf Master Seal duiker mag noemen, heb je je duikvaardigheden aanzienlijk uitgebreid, een groter verantwoordelijkheidsgevoel gekregen en meer geleerd over het veelzijdige onder waterleven.

Kosten voor het Seal Team programma: € 265,00.
Dit is inclusief alle lesmaterialen, duikmaterialen en certificering/speldje.

Junior Open Water Diver
De Junior Open Water Diver opleiding van PADI is ontwikkeld voor kinderen vanaf 10 jaar. Het idee hierachter is dat ook jonge kinderen al kunnen leren duiken om vervolgens met zijn of haar ouders mee te kunnen duiken.

Het is exact dezelfde opleiding als de Open Water Diver opleiding voor volwassenen. Het verschil zit erin dat de maximale diepte voor het Junior programma 12 meter is en dat er altijd met een ouder gedoken moet worden totdat het certificaat is omgezet naar een Open Water Diver brevet.

Spreekbeurt duiken
Zoek je een interessant en origineel onderwerp voor je spreukbeurt? Dan ben je bij Duikcentrum Vechtdal aan het goede adres!

Wat is er nu leuker dan tijdens je spreekbeurt over duiken te vertellen en zelf te ervaren hoe duiken is? Het behoort tot de mogelijkheden om, voorafgaand aan je spreekbeurt, zelf onderwater te gaan ademen. Uiteraard maken we daar een film van en leuke foto’s die je kan gebruiken bij je spreekbeurt. Ook kun je een duikuitrusting mee nemen en aan je klasgenoten laten zien. Zelf ademen uit een persluchtfles is een bijzondere ervaring.

Natuurlijk ontvang je van ons ook leuke brochures die je kan uitdelen in je klas. Zo leuk is nog nooit een spreekbeurt geweest!

Onderwerpen die in je spreekbeurt aan de orde kunnen komen zijn:
– Hoe kan je leren duiken en kan ik dat ook?
– Mag ik alleen duiken of duik ik altijd met iemand?
– Kan ik overal duiken, in elke plas en sloot?
– Hoe kan ik ‘praten’ onderwater?

 

Comments are closed.